Banner Banner Banner Banner

Vacatures

Projectmedewerker inschrijvingen
Alkmaar
Beweegmakelaar Hierden
Hierden
Junior Accountmanager Sport
Baarn
Caddiemaster
Eindhoven

Salesmanager

Organisatie:
FC Groningen
Plaats:
Groningen
Branche:
Sportclubs
Functiegroep:
Accountmanager/Salesmanager
Opleidingsniveau:
HBO
Niveau:
Leidinggevend
Dienstverband:
Vast
Uren:
32 tot 40 uur
Einddatum Vacature:
21-04-2019

Salesmanager

FC Groningen

FC Groningen is een dynamische voetbalorganisatie in de Eredivisie waar geen dag hetzelfde is.

De Trots van het Noorden is volop in beweging en ontwikkeling. De prestaties van en de gezamenlijke passie voor FC Groningen verbinden en inspireren  supporters, medewerkers, vrijwilligers, (amateur)sporters en het bedrijfsleven.

FC Groningen zoekt talent buiten het veld!

FC Groningen is op zoek naar een: SALESMANAGER

Als salesmanager ben je verantwoordelijk voor de verkoop van business seats en alle  reclame uitingen in het Hitachi Capital Mobility Stadion en bij het TopsportZorgCentrum. De salesmanager is in staat om zelfstandig een commerciële strategie te ontwikkelen en beschikt over een gezonde dosis gedrevenheid om deze strategie tot uitvoering te  brengen. Tezamen met je team stel je jaarlijks plannen op en targets vast, die je gaat realiseren.

PLAATS IN DE ORGANISATIE De salesmanager geeft leiding aan het salesteam, dat bestaat uit vier accountmanagers en een medewerker backoffice sales en rapporteert direct aan de commercieel directeur. Het team wordt ondersteund door een backoffice sales en een marketingafdeling, waarmee de salesmanager actief samenwerkt.

TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN • Je levert een actieve bijdrage aan de realisatie van een sterke omzetgroei; • Je bent verantwoordelijk voor het opzetten van een commerciële strategie; • Je stelt account- en jaarplannen op en bent verantwoordelijk voor het realiseren van de  jaarlijks vastgestelde omzet- en winstdoelstellingen (targets); • Je bouwt op en onderhoud persoonlijke contacten met bestaande sponsorrelaties en het netwerk van nieuw potentieel in het Noorden; • Je realiseert nieuwe omzet, maar hebt ook aandacht voor het behoud van bestaande relaties; • Je onderhoud contacten met het Businessclub-bestuur; • Je geeft leiding, coacht, traint en ondersteunt het salesteam; • Je signaleert en analyseert trends & marktontwikkelingen en speelt hier proactief op in; • Je neemt deel aan beurzen en netwerkbijeenkomsten; • Je genereert (tussentijdse)rapportages ten aanzien van resultaten en prognoses ten behoeve van het MT.

COMPETENTIES EN PERSOONLIJKE KWALITEITEN Voor deze sleutelpositie in onze organisatie, vragen wij een ondernemer, een stevige persoonlijkheid, met initiërend vermogen.Je bent een goede gesprekspartner op diverse niveaus, je hebt overtuigingskracht en goede onderhandelingsvaardigheden. Je bent ondernemend in denken en handelen, en ziet waar de marktkansen liggen. Je bent resultaatgericht. Een echte netwerker en een relatiebeheerder. Je hebt de ambitie en de wil om grenzen te verleggen en je speelt goed samen in een team.

WIJ VRAGEN MINIMAAL: • Een afgeronde relevante HBO – opleiding + NIMA B • Minimaal 5 jaar gerichte werkervaring in het bedrijfsleven, met complexe sales projecten, kennis van CRM-systemen en de toepassing binnen complexe organisaties (pré: AFAS) • Goede beheersing van de Nederlandse taal • Kennis van de noordelijke markt • Affiniteit met voetbal

WIJ BIEDEN: • Een veelzijdige- en uitdagende functie in een dynamische werkomgeving • Marktconforme primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een auto van de zaak, smartphone, Laptop en een onkostenregeling • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, die bij goed functioneren en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden wordt verlengd • Er is binnen FC Groningen voldoende ruimte voor creativiteit en eigen initiatieven

AANVULLENDE INFORMATIE Het gaat hier om een fulltime functie (40 uur per week) en je bent aanwezig en in functie bij alle thuiswedstrijden van FC Groningen.

CONTACT / INFORMATIE Voor meer informatie over deze functie kan je contact opnemen met Robbert Klaver, commercieel directeur, via robbertklaver@fcgroningen.nl of telefonisch via Tel. 050 – 587 87 84. INTERESSE? Ben jij de meest geschikte salesmanager voor FC Groningen? Voldoe je aan al onze functie-eisen? Stuur dan je cv mét je uitgebreide motivatie naar Janine Janssens via de sollicitatiebutton o.v.v. vacaturenummer 2019-10020. In jouw motivatie voor deze functie lezen wij graag, waarom jij deel wilt uitmaken van onze mooie club, ons (commerciële) team en welke aantoonbare resultaten jij hebt behaald in jouw vakgebied.

Kandidaten die alleen hun cv aan ons toesturen, zullen wij niet in behandeling nemen en de persoonsgegevens direct vernietigen.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van dit sollicitatietraject.Een pre-employment screening is onderdeel van deze selectieprocedure. Vrijdag 26 april 2019 vinden de eerste gesprekken plaats.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is begrijpelijk, maar wordt niet op prijs gesteld.

Banner Banner Banner Banner